CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Γαλλίας) για το δημοψήφισμα: Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία;

Η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) καταδικάζει την εκβιαστική πίεση των πιστωτών και εκδηλώνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή του προς το ελληνικό λαό και τους έλληνες εργαζόμενους. Kαλεί δε τον εργατικό κόσμο στη προγραμματισμένη συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στη Πλατεία Βαστιλλης και σε όλες τις διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία τις επόμενες ημέρες

To Ψήφισμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (Γαλλίας) αναφέρει:

Ο Ελληνικός λαός δέχεται από τον Ιανουάριο, ανυπόφορες πιέσεις και εκβιασμούς από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γιατί κάποιοι από αυτούς αρνούνται να αποδεχθούν την ετυμηγορία της κάλπης και την εκλογή μιας νέας δημοκρατικής κυβέρνησης που προτείνει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από το κόσμο του κεφαλαίου.

Από τον Ιανουάριο, ο νέος Πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλει τα σχέδια λιτότητας που κατέστρεψαν οικονομικά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Αντί της λιτότητας, προτείνει οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου,  σκοπεύοντας την επίτευξη μιας πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης, με ίσα δικαιώματα, με πολιτική και δημοσιονομική διαφάνεια, έχοντας στόχο, με λίγα λόγια, την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, η επίλυση των προβλημάτων της στέγασης και  της εκπαίδευσης είναι μερικά από τα επείγοντα μέτρα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός.

Για να υπάρξει μια λύση, είναι απαραίτητη η αποδοχή ενός  μορατόριουμ για την εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί οικονομικά η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς το εμπόδιο της αποπληρωμής του χρέους.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς επιβύρανση του δημοσίου χρέους της χώρας είναι επίσης απαραίτητη.

Εδώ και μερικούς μήνες, ξεκίνησε μια « διαπραγμάτευση » μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, για να βρεθεί μια λύση σε αυτή την κρίση.

Εγιναν συμβιβασμοί, το χρονοδιάγραμμα των ελληνικών  μεταρρυθμίσεων άλλαξε.

Ωστόσο, μετά από όλες  αυτές τις διαπραγματεύσεις το τελεσίγραφο των Μέρκελ, Λαγκάρντ και  Ολλαντ προτείνει ως μοναδική λύση την υποταγή στις απαιτήσεις των τραπεζών!

Η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού είναι η πιο φυσιολογική διαδικασία! Και αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός διοργανώνοντας ένα δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

Και όμως, και για άλλη μια φορά, αυτή η δημοκρατική πράξη αμφισβητήθηκε. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί αρμοδιότητά του να επιλέξει και το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα.

Πίσω από την πίεση που ασκείται στον ελληνικό λαό κρύβεται η θέληση να φιμωθούν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ένα παράδειγμα για όλους όσους αντιτάσσουν στη λογική της λιτότητας μια άλλη επιλογή.

Η ίδια η αρχή της δημοκρατίας τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση!

Η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) καταδικάζει την εκβιαστική πίεση των πιστωτών  και  εκδηλώνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή του προς το ελληνικό λαό και τους έλληνες εργαζόμενους.

Στην Ελλάδα όπως  και στη Γαλλία, διεκδικούμε μια πραγματική κοινωνική δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα που δίνει το λόγο στους εργαζόμενους στη δουλειά τους, στους πολίτες στις χώρες τους.

Για το λόγο αυτό, η CGT καλεί τον εργατικό κόσμο να συμετάσχει μαζικά στη προγραμματισμένη συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στη Πλατεία της Βαστίλης και σε όλες τις διαδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Γαλλία τις επόμενες ημέρες

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, 30 Ιουνίου 2015

– See more at: http://left.gr/news/cgt-geniki-synomospondia-ergaton-gallias-gia-dimopsifisma-poios-fovatai-ti-dimokratia#sthash.nPnggrM5.dpuf

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s