Γαλλικό συνδικάτο δημοσίου τομέα FSU : Mετά το ελληνικό όχι,μπορούμε να φανταστούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης

logo_fsu-2

Ο ελληνικός λαός απέρριψε τις προτάσεις των πιστωτών. Εξέφρασε την άρνησή του προς τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρώπη και όχι μια απόρριψη της Ευρώπης.

Αυτή η δημοκρατική διαδικασία ανέδειξε την αξιοπρέπεια ενός λαού που έχει εξαθλιωθεί εξαιτίας της δραματικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να ληφθεί υπόψη, κυρίως από το Γιούρογκρουπ, το οποίο πρέπει να κάνει νέες αποδεκτές προτάσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση στην οποία την βύθισαν οι προηγούμενες πολιτικές.

Υπάρχει μέλλον στην Ευρώπη, καθώς οι επιλογές των προηγούμενων ημερών αφορούν το σύνολο των πολιτών των χωρών της ευρωπαϊκής κοινότητας. Πρέπει άμεσα να επεξεργαστούμε εναλλακτικές πολιτικές που βασίζονται σε μιαν άλλη κατανομή πλούτου και που επιτρέπουν τη δημιουργία μιας κοινωνικής Ευρώπης με ισότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η Γαλλία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτή τη νέα περίοδο. Η FSU απευθύνει κάλεσμα για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών με στόχο να αγωνιστούμε κατά των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται στην Ευρώπη

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s